Om altiusklinikken

Altiusklinikken er en privat klinikk som tilbyr anerkjente og veldokumenterte behandlingsformer med fokus på bred tverrfaglig kompetanse, høy kvalitet og god tilgjengelighet. Vår visjon er å utnytte hverandres spisskompetanse slik at du som kunde får det beste tilbudet for dine behov – vi jobber med det vi kan best og tilbyr ulike tilnærminger for ulike stadier i rehabiliteringsprosessen.

Lars Hemstad

Ortopedisk kirurgi

Lars Hemstad var ferdig spesialist i 2006 og har i en årrekke jobbet som overlege ved Ortopedisk avd Elverum Sykehus. Han har lang og bred erfaring innen generell ortopedi med spisskompetanse innen arthrose/slitasje-problematikk og implantatkirurgi hvor han har hatt et hovedansvar.
Aktiv innen idrettsmedisin og var hovedansvarlig lege for Ham-Kam fotball fra 2005-2008.
Han har selv vokst opp på Hamar og rundt idrettsmiljøet på Briskeby, og var aktiv spiller på Ham-Kams A-lag frem til -89.

Kiropraktor

Alastair James Mcclurg

Kiropraktor

Alastair James Mcclurg er opprinnelig fra Ireland, flyttet til Norge i 2019. Han har jobbet som kiropraktor siden 2014, hvor han daglig behandler rygg- og nakkesmerter, samt alle andre plager i muskel og skjellet systemet. Han har ekstra kompetanse innenfor svimmelhet, kjeveproblematikk, skuldersmerter og hodepine. Han behandler alt fra barn til voksne i alle aldre, samt profesjonelle sportsutøvere. 

Han er medlem av Norsk Kiropraktor forening. Kiropraktorer i Norge kan henvise til MR, røntgen, CT og legespesialister. Han kan også sykemelde opp til 12 uker ved behov.

Carina Harviken Skjæret

Fysioterapeut

Carina Harviken Skjæret er fysioterapeut med videreutdanning i idrettsmedisin, og har kurs innen manuell behandling, nålebehandling, slynge, tapeteknikker og smertebehandling. Har tidligere studert idrettsvitenskap og har en mastergrad i folkehelse med masteroppgave på tema CFS/ME. Carina har bred erfaring innenfor ulike idretter, og har spilt håndball på høyt nivå i flere år. På Altiusklinikken jobber hun med idrett -og belastningsskader, allmenn fysioterapi og utfordringer med langvarig smerte og utmattelse. Er en del av behandlernettverket til Idrettens skadetelefon og ambassadør for skadefri.no. Carina er fysioterapeut for HAMKAM Kvinner, Storhamar Håndball bredde og for «Toppgruppe fotball jenter» i Indre Østland.

Michelle Grand'Maison

Massasjeterapeut

Michelle Grand’Maison har jobbet 7 år i Oslo, primært ut mot bedrifter for å holde sykefraværet nede. Hun jobber med alt innen massasje; klassisk massasje, dyp massasje, trigger punkter, tøyninger og mobiliseringer. Hun har en bachelorgrad fra Canada innen bevegelsesanalyse, anatomi og biomekanikk. Michelle har en allsidig bakgrunn innen idrett hvor basketball har vært hovedidretten. Hun er medlem av Norsk Massasjeforening.

Ortoped

Eva K. Birkelund

Ortoped

Eva K. Birkeland er overlege og spesialist i ortopedi SI-HF Elverum. Godkjent Idrettslege NIMF (Norsk Forening for Idrettsmedisin og Fysisk Aktivitet). Styremedlem NIMF 2002-2017, styreleder fra 2013-2017.

Medlem Idrettsmedisinsk Etisk Råd NIF 2014-2018. Erfaring som medisinsk ansvarlig for større idrettsarrangement. Laglege for Storhamar Dragons 2000-2006. 

Hanna Skattum Neegård

Fysioterapeut

Hanna Skattum Neegård er utdannet fysioterapeut ved OsloMet. Hun er selv aktiv håndballspiller for Storhamar i 1. divisjon. Hanna har kurs innen idrettsmedisin og er ambassadør for skadefri.no. Hun jobber med idrettskader og allmenn fysioterapi. Hanna er fysioterapeut og fysisk trener for Hamkam kvinner elite. Hver tirsdag kveld jobber hun i Boligpartner Arena med utøvere fra Storhamar håndball bredde. I tillegg holder hun gruppetrening og tilbyr hjemmefysioterapi.

Solvår Lundby

Fysioterapeut

Solvår Lundby er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har studert Idretts og Bevegelsesvitenskap på Norges Idrettshøgskole. Hun har kurs i blant annet idrettsmedisin, langvarige smertetilstander, behandling med nåler, slyngetrening, og tar nå videreutdannelse i Kognitiv Terapi. Solvår har drevet med mange ulike idretter, men har mest erfaring som aktiv fotballspiller på høyt nivå med Fart. På Altiusklinikken jobber Solvår med muskel- og skjelettplager, idrett- og belastningsskader, geriatri, og langvarige smertetilstander. Solvår tilbyr også Hjemmefysioterapi for hjemmeboende pasienter i Hamar, Stange og Ringsaker. Solvår er opptatt av å sette pasienten i fokus, med en helhetlig og aktiv tilnærming. 

Magnus Nilsen

Fysioterapeut

Magnus Nilsen fysioterapeut med videreutdanning innen idrettsmedisin, slynge og nålebehandling mm. Medisinsk koordinator og fysioterapeut for Hamkam A-lag siden 2014, og er ansvarlig for rehabiliteringsgruppa på WANG toppidrett Hamar. På Altiusklinikken jobber han med både idrettskader og allmenn fysioterapi. Er godkjent behandler for idrettens skadetelefon og ambassadør for skadefri.no. Tidligere basistrener Olympiatoppen innlandet.
Magnus har erfaring med all behandling av muskel-skjelettplager, men er spesielt interessert i aktiv rehabilitering og trening.

Nils Petter Engen

Osteopat/Fysio

Nils Petter Engen er både osteopat, fysioterapeut og daglig leder på Altiusklinikken. Han er også tidligere idrettsoffiser i Forsvaret og har lang erfaring med både treningsveiledning og idrettsmedisinsk oppfølging. Han har jobbet mange år med bl.a. Storhamar håndball og er eier av OneSole som han også har vært med på å utvikle. Nils Petter har spisskompetanse på manuell korrigering av dysfunksjoner i muskel- og skjelettapparatet, og han har i tillegg fordypet seg i bruk av diagnostisk ultralyd.

Ådne Spangen

Osteopat

Ådne Spangen er utdannet osteopat fra Høyskolen Kristiania. Som osteopat bruker han hendene til korrigering og behandling av dysfunksjoner i muskel- og skjelettapparatet, og prøver å finne sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Har tidligere studert idrett, og har selv erfaring som aktiv innen idretten, da hovedsakelig i form av langrenn og fotball. Ådne har også tidligere jobbet som osteopat for HamKam A-lag.

Darren Stainsby

Athletic Therapist

Darren Stainsby er Athletic Therapist fra Mount Royal University College. Har jobbet med Canadas bob-, ake- og skiskytterlandslag og med en rekke andre landslag. Er eier av Altius Gruppen AS – importør og distributør av medisinsk utstyr og treningsutstyr. Darren har gjennom dette en svært omfattende erfarings- og kunnskapsbasert kompetanse på behandling av akutte skader og belastningsskader innen idrett og andre arenaer. Han er også en kapasitet på laserstimulering og andre elektroterapiformer.

Eva Merethe Solbakken

Sekretær

Vår blide og hyggelige sekretær