Fysioterapi

Altiusklinikken har fysioterapeuter som jobber uten tilskudd fra det offentlige. Dette gjør at vi har kort ventetid.

Vi vil være et tilbud til deg som ønsker et alternativ til en plass på venteliste i det offentlig finansierte fysioterapitilbudet. Vårt primære ønske er å gi våre kunder rask tilgang til en grundig undersøkelse og gi behandling på bakgrunn av denne. Behandlingen består gjerne av en kombinasjon av øvelser der pasienten selv er aktiv sammen med passive behandlingsformer. I behandlingen legger vi vekt på å gi deg råd, veiledning og informasjon som kan hjelpe deg til en raskere rehabilitering. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi råder deg til å informere din fastlege om du velger å benytte deg av våre tjenester.

PRISER

kr 595 Første konsultasjon:
  • Oppfølgende konsultasjon: 395,-
  • Treningsveiledning: 550,-
Fysioterapi

PRISER

kr 550 Første konsultasjon:
  • Oppfølgende konsultasjon: 400,-
  • Nytt problem med utvidet undersøkelse: 450,-
kiropraktikk

kiropraktikk

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebyggelse av lidelser i nerve-, muskel- og skjelettsystemet.

En kiropraktor er offentlig godkjent og fungerer som primærkontakt for pasienter med nerve-, muskel-, og skjelettplager. Dette innebærer at du som pasient kan komme direkte til kiropraktoren uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av dine nerve-, muskel- og skjelettplager. Som primærkontakt har alle kiropraktorer direkte oppgjør med trygden. Det vil si at alle pasienter får deler av behandlingen dekket av NAV.

Kiropraktoren ser alle pasienter i alle aldre, fra tidlig spedbarnsalder til alderdom. Diagnosen blir stilt på bakgrunn av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle billeddiagnostiske undersøkelser.

Kiropraktoren har gjennom sin utdannelse tilegnet seg den teoretiske og praktiske viten for å ta stilling til hvorvidt pasienten er egnet til kiropraktorbehandling. I de tilfeller hvor du har behov for annen vurdering, kan kiropraktoren henvise til spesialist. Tett dialog med din fastlege kan være nødvendig, dersom du tillater det. Kiropraktoren kan sykmelde i opptil 12 uker.

Osteopati

Osteopatibehandling bygger på å øke kroppens evne til å lege seg selv!

Ved den osteopatiske undersøkelsen letes det etter dysfunksjoner i muskel-skjelettsystemet og kroppens bindevevenettverk som kan forklare pasientens plager.

Spesielt for undersøkelsen hos osteopaten er at den også omfatter kroppens bindevevenettverk. Bindevevet omslutter alle strukturer i kroppen (muskler, ledd, knokler, indre organer og kroppens hulrom), danner glideflater mellom strukturer, overfører biomekaniske krefter og har med seg blodårer, lymfe og nerver. Undersøkelsen i bindevevsnettverket kan avdekke restriksjoner som ved osteopatisk behandling kan gi pasienten reduserte smerter og plager i muskel-skjelettsystemet. Osteopaten bruker sine hender som “verktøy” for å undersøke og behandle pasienten. Osteopati er en effektiv behandlingsform både av akutte og kroniske tilstander.

PRISER

kr 650 Første konsultasjon:
  • Oppfølgende konsultasjon: 490,-
Osteopati

PRISER

kr 450 Fra
  • 30 min 450,-
  • 45 min 600,-
  • 60 min 700,-
Massasjeterapi

Massasjeterapi

Deep Tissue massasje av triggerpunkter
Behandling som kombinerer klassisk massasje, “deep tissue massaje” med triggerpunkt behandling, strekk og -trenings øvelser. Dette er en kombinasjon som virker veldig effektivt for å løse opp “knuter” og spenning i stram muskulatur.

Klassisk muskelmassasje
Helkroppsbehandling eller deler av kroppen, f.eks. rygg/nakke/skulder. Løser opp stive og anspente muskler, øker blodsirkulasjonen, stimulerer stoffskiftet og lymfesirkulasjonen, fjerner avfallstoffer, virker avslappende og gir velvære og energi.

Meridianmassasje
Meridianer er energibaner i kroppen, og god helse er avhengig av fri flyt av energi i disse banene. Meridianene har forbindelse med indre organer og forsyner disse med energi. Ubalanser og energiblokkeringer kan skapes bl.a. av spenninger, stress, skader og traumer. Meridianmassasjen er en full kroppsmassasje som går ut på å følge meridianene og massere disse. Behandlingen er med på å åpne energibanene og, hjelper kroppen til å skille seg av med avfallsstoffer og kan forbedre helsetilstanden din generelt.

Yogamassasje
Yogamassasje er en hel kroppsbehandling der man bruker en kombinasjon av ayurvedisk massasje og yogabaserte tøyninger for å åpne og balansere kroppen. Behandlingen påvirker hele kroppen, stimulerer blodsirkulasjonen og kroppens energibaner og når de djupe bindevevsstrukturene. Under tøyningene legges det vekt på en aktiv pust slik at spenninger lettere slipper taket. Behandlingen utføres på en madrass på gulvet.

Akupressur
Akupressur bygger på samme filosofi som akupunktur, men i stedet for nåler brukes fingertrykk. Det trykkes på punkter på kroppen for å opprettholde og gjenopprette balanse, god helse og lindre sjukdom. Behandlingen åpner energibanene i kroppen og løser opp blokkeringer i disse. Akupressur skjer utenpå klær og det stilles diagnose på bakgrunn av samtale og avlesing av puls og tunge.

Rull til toppen